dinsdag 15 oktober 2019

Eerste indruk van Bamboo Soft

Op dit blog zal ik reviews gaan delen  van garens die Scheepjeswol heeft uitgebracht - of uit gaat brengen in de toekomst.

Persoonlijk vind ik het heel belangrijk om een gevoel te krijgen bij de garens - dit in het algemeen - om goed te kunnen bepalen welk garen geschikt is, voor welk project.

Voor nu wil ik dus starten met een eerste indruk van de Bamboo Soft.



Scheepjes schrijft op hun website:

Scheepjes Bamboo Soft: zacht en verfijnd, met een sensuele touch. Dit vegan-friendy garen is gemaakt van 50% bamboe en 50% katoen, wat zorgt voor soepel vallende en comfortabele, luchtige items. Scheepjes Bamboo Soft is verkrijgbaar in een zorgvuldig samengestelde selectie van 17 kleuren die geïnspireerd zijn op een pauwen-thema. Het bamboegaren heeft een subtiel glansje, wat elk project een rijk gevoel geeft.
Bamboo Soft garens zijn geschikt voor prachtige zachte en lichtgewicht kledingitems. Het garen is ideaal voor kantachtige brei- en haak patronen, filethaken en andere technieken. Ook voor home deco projecten die een luxe uitstraling vereisen is dit garen bij uitstek geschikt.


Over Bamboo Soft

  • - 50% bamboe / 50% katoen
  • - 50 gram = 150 meter
  • - Pendikte: 3-3.5mm
  • - Stekenverhouding: 10 x 10cm = 27 steken x 33 rijen
  • - Yarn weight: Fingering
  • - Verkrijgbaar in een selectie van 17 pauwenkleuren. 
  •  
    Om te testen zijn wij aan de slag gegaan met:  266 Indulgent Shadow en 251 Deep Cherry.
    Foto is genomen met flitslicht. De Deep Cherry is iets donkerder bij daglicht.



    Het  eerste gevoel is prettig. De combinatie van katoen en bamboe maakt dat het garen een zachtheid uitstraalt, waardoor je direct de neiging hebt om het begin uit de bol te halen en met een project te starten. In mijn geval gaat het een paar vingerloze wanten worden voor zoon - die er een flinke tijd geleden al om gevraagd had. 

    Het opzetten van de steken gaat heel soepel en het boord was snel gebreid. Ik was heel benieuwd hoe dit garen zich ging gedragen als je ermee ging inbreien. 

    Zoals je ziet, gaat dit dus prima. De structuur van de steken is heel mooi; ook op de overgangen van de ene naald naar de andere. Inmiddels zijn er al een paar extra rondes bij gekomen, en ik word hier heel erg blij van. 

    Wordt dus snel vervolgd, met meer foto's!


2 opmerkingen:

  1. Dat worden mooie én zachte game-wanten! Of zijn ze daar niet voor? Mooie kleurencombinatie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee - hij wil ze gaan gebruiken in de auto; vooral als het 's ochtends vroeg koud is, als hij naar zijn werk moet. :)

      Verwijderen